“Als een ei breekt door een externe kracht, eindigt het leven. Als een ei van binnenuit breekt, begint het leven. Grote dingen komen van binnenuit”

Transformatie gebeurt in de kern - van binnenuit - en leidt tot aanzienlijke en blijvende verandering die zichtbaar is in een gewijzigde houding en gedrag.

Ik heb het genoegen gehad veel mensen te begeleiden en te coachen door gebruik te maken van eenvoudige, praktische en krachtige methoden en technieken1 welke regelrecht doordringen tot de essentie of kern van de zaak. Dit zorgt voor snel omvormen van beperkende overtuigingen, grote stappen vooruit en mooie resultaten.


(1) Deze methoden en technieken zijn ontwikkeld door Alan Seale, oprichter en directeur van het ‘Center for Transformational Presence’.

transformatie1.jpg
transform.jpg

Het begint bij het individu

Keer op keer verbaast het mij dat bij het werken vanuit de kern, in het coachen van de relatie die wij hebben met onze eigen gedachten, met mensen, projecten of uitdagingen, er van binnen iets verschuift en de gedragsverandering waar men naar verlangt bijna als ‘vanzelf’ gaat.

Ik geloof dat elk type verandering, op individueel, team- of organisatieniveau, begint van binnen en bij het individu. Omvormen van denkwijzen en overtuigingen, het verhelderen van doel en visie, het neerzetten van duidelijke intenties en de eerste concrete stap nemen gevolgd door de volgende stap en de stap daarna… maakt flinke vooruitgang mogelijk en ontsluit het potentieel van zowel mens als organisatie.

06 - 300 368 51